Flemish Tradition

De collectie

Vakmanschap en passie voor het vak zijn de steunpunten waarop de Vlaamse meubelkunst zich door de eeuwen heen ontwikkelde. Een kunst die beoefend werd door meesters met oog voor detail, sterke technische vaardigheden en een onvoorwaardelijke liefde voor duurzame materialen.

Deze lange traditie van superieure kwaliteit weerspiegelt zich in de hedendaagse collectie zetels en zitbanken met het keurmerk Flemish Tradition. De collectie bevat lederen en stoffen zetels die volledig op uw wensen en interieur zijn afgestemd.

Flemish Tradition The Label of High Quality Craftmanship
afbeelding naast tekst

Een label dat staat voor kwaliteit zonder toegevingen. Van boom tot afwerking, reeds meer dan 40 jaar gedragen door de handen van bezielde vakmensen. Artisanale klasse, uitmuntend vakmanschap: Flemish Tradition is kiezen voor een zitmeubel van hier, bestand tegen de tijd en bestemd voor een actieve levensstijl.

donker

handmade in belgium

10 year premium warranty

Links passend

Maatwerk

Omdat alle stoffen en lederen zetels met de hand gemaakt worden, kunnen ze moeiteloos aan ieders wensen aangepast worden. En dat zowel op vlak van zitcomfort als van afwerking. Hoogte, diepte en helling of zitpositie en vulling: op uw wensen staat geen grens.

 

Lees meer

Rechts vullend

Modulair, pootjes

Modulair

Iedere zetel uit de collectie bestaat uit verschillende modules, waardoor u naar hartenlust kunt combineren.

Pootjes

Bij bepaalde modellen kunt u zelf het type pootjes kiezen: zwevend, in hout of in metaal en met verschillende afwerkingen.

Donkere achtergrond
Links vullend

Zitcomfort

Zitmeubilair met het Flemish Tradition label biedt u superieur en ergonomisch zitcomfort. Het aanvoelen en de zitpositie zijn van elke zetel aanpasbaar. Zo kiest u zelf de vulling, de hoogte, diepte en helling van de kussens,...

Nosag-veren

Nosag-veren garanderen een optimaal, langdurig zitcomfort.

Pen- en gatverbinding

Een kwaliteitszetel heeft enkel stevige pen- en gatverbindingen

Massieve beuk

Alle dragende elementen van het corpus zijn vervaardigd uit massieve beuk.

Handgemaakt

Elke zetel passeert langs het geoefende oog en de ervaren handen van meester-zetelbouwers.