Lederen en stoffen zetels

donker
Boven

Lederen zetels

Lederen zitmeubelen vormen het pareltje van uw interieur. Daarom selecteerde Flemish Tradition voor u de zitbanken met enkel het meest hoogwaardige leder. Leder heeft enkele karakteristieke eigenschappen, maar het is de meest natuurlijke zetelbekleding met een authentiek uitzicht.

Onderhoud lederen zetels

Leder staat bekend als één van de meest duurzame bekledingen van uw zitbank. Deze zetels hebben dan ook een goede verzorging nodig. Bekijk hier hoe u uw lederen zetel in optimale staat behoudt.
 

Ontdek de 5 kwaliteitscriteria van het Flemish Tradition leder 

Er bestaan helaas veel misverstanden en onwaarheden over leder. Daarom zetten we de karakteristieken van ons kwaliteitsleder even op een rijtje.

1. Een ruwe lederhuid is zo'n 5 mm dik en wordt steeds gesplit in twee stukken. Hoewel enkel de bovenkant van het leder zichtbaar is, wordt ook de onderkant volledig afgeschuurd en geprint voor een optimaal comfort. Veel lederhuiden hebben een dikte van maar 1 à 1,3 mm, wat zich vertaalt in een lagere gebruiksvriendelijkheid dan de huiden van Flemish Tradition.

2. Heel wat zetelfabrikanten bewerken de lederhuid tot hij perfect is. Zo worden ook littekens volledig afgeschuurd en wordt op de huid een kunstmatige print gezet. Bij Flemish Tradition is de initiële nerf altijd het echte nerfbeeld. Bij gecorrigeerd leder worden de zijkanten wel licht bijgeprint.

3. Flemish Tradition gebruikt enkel hoogwaardig leder uit Europa. Heel wat fabrikanten gebruiken ook leder uit Zuid-Amerika of Azië. Deze huiden hebben echter veelal een brandplek en voelen minder vol aan. Bovendien bezitten enkel Europese huiden de nodige souplesse en flair om als hoogwaardig leder beschouwd te worden.

4. Heel wat fabrikanten kleuren de huiden maar voor een korte periode en zetten er dan - enkel op de bovenzijde - een definitieve kleur op. Dit resulteert in een witte kleur bij mogelijke krassen in het leder. Ons leder wordt langdurig in een kleurbad gelegd om zo optimaal te kleuren.

5. Zuiver aniline leder is soepel, oogt mooi en voelt goed aan, maar is onbeschermd. Het resultaat: zweetplekken, zonlicht en vuil beïnvloeden het uitzicht van de zitbank. Flemish Tradition gebruikt daarom enkel semi-aniline leder om uw zitcomfort te optimaliseren. De beschermlaag hiervan voorkomt dat uw zetel er na verloop van tijd minder goed uitziet.

Onze lederhuidtypes

Legend

1,8-2 mm dik

Semi-aniline

Zuid-Duitse stierenhuid

Robuust met dikke nerf

Sense

1,4-1,6 mm dik

Semi-aniline

Scandinavische stierenhuid

Soepeler met gevarieerd nerfbeeld

Kosmo

1,4-1,6 mm dik

Gecorrigeerd leder

Europese runderhuid

Vaster en eerder gelijk nerfbeeld

 

Boven

Stoffen zetels

Onder het label Flemish Tradition wordt een ruim aanbod stoffen zetels geclassificeerd. 40 jaar ervaring in het vak heeft geleerd dat stoffen zetels zeker niet onderdoen voor de lederen zitbanken. De stoffen collectie omvat zowel landelijke als moderne salons. Iedere stoffen zetel wordt volledig op maat gemaakt, zowel qua afwerking als op vlak van ergonomie. 

Iedere stof wordt met de grootste zorg uitgekozen en op verschillende punten gecontroleerd. Zo worden enkel stoffen geselecteerd die aan de hoge vereisten van dikte, zonneweerstand, vlekbestendigheid en slijtweerstand voldoen. Bovendien worden alle stoffen geweven in West-Europa, met het merendeel in West- en Oost-Vlaanderen.

Stoffen zetels reinigen

De stoffen van de zitbanken werden met de grootste zorg geselecteerd. Met de juiste verzorging en optimaal onderhoud kunt u ze jaren laten schitteren. We bundelden voor u enkele handige tips.

 

Ontdek de criteria waaraan onze stoffen steeds voldoen 

1. Look en kleurenpallet

De kleur van uw salon is van bepalende mate voor het uitzicht van uw woonkamer. Daarom besteden we bij Flemish Tradition uitermate veel aandacht aan het kleurenpallet van onze zitbanken. De geselecteerde kleuren noemen wij steevast 'Belgisch': ze passen in elke Belgische woonkamer. Bovendien zijn ze tijdloos en wordt telkens voor zachte kleuren geopteerd. 

2. Gevoel en verwerking

Bij Flemish Tradition selecteren we enkel stoffen die aangenaam aanvoelen. Ook eenmaal de stof verwerkt is, wordt ze uitvoerig getest op vlak van gevoel en comfort. Dat gebeurt door ons ervaren 'testteam'. Net als de meubelmakers zijn ook zij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, waardoor ze iedere zitbank op de meest strenge criteria kunnen beoordelen.

3. Samenstelling en sterkte

Onze stoffen bestaan voornamelijk uit een mix van samenstellingen. Zo wordt bijvoorbeeld geopteerd voor een combinatie van linnen voor de look en polyester voor de sterkte. Om de levensduur van onze stoffen zetels te waarborgen, testen we iedere stof op lichtechtheid (verkleuring) en op wrijving (Martindale).

 

Nosag-veren

Nosag-veren garanderen een optimaal, langdurig zitcomfort.

Pen- en gatverbinding

Een kwaliteitszetel heeft enkel stevige pen- en gatverbindingen

Massieve beuk

Alle dragende elementen van het corpus zijn vervaardigd uit massieve beuk.

Handgemaakt

Elke zetel passeert langs het geoefende oog en de ervaren handen van meester-zetelbouwers.