Stijlvol landelijk, industrieel chic of elegante eenvoud: Flemish Tradition speelt perfect in op uw wensen en smaak.

donker
Rechts passend

Collectie

Het Flemish Tradition label produceert voor u een ruime collectie zitbanken en zitmeubilair van topkwaliteit. De collectie bevat stoffen en lederen zetels die volledig op uw wensen en interieur zijn afgestemd. Op elke zetel geldt een standaard garantie op mechanische en motorische onderdelen, uitgebreid met een kwaliteitsgarantie op de afwerking. Op deze pagina geven we u een impressie van onze lederen en stoffen zetels. Voor de volledige collectie verwijzen we u graag door naar onze dealersOmdat uw zitcomfort van uitermate hoog belang is, worden de bestaande modellen volledig naar uw wensen en zitgewoonten aangepast. Bij ieder model hoort dan ook een technische fiche die u verschillende opties aanbiedt.

Rechts vullend

Pootjes

De afwerking van uw zetel is bepalend voor uw interieur. Om te vermijden dat de pootjes van de zitbank niet bij uw parket- of tegelvloer passen, heeft u de mogelijkheid zelf de afwerking van de pootjes te kiezen. U heeft de keuze tussen zwevende, houten of metalen pootjes in verschillende afwerkingen.

Donkere achtergrond
Links vullend

Zitcomfort op maat

Ieders zitgewoonten en lichaamslengte verschillen. Daarom is het belangrijk dat u zelf de zithoogte, zitdiepte en rughoogte van uw sofa kunt bepalen. Zo biedt uw zetel u de perfecte ergonomische zithouding. Dat resulteert in minder druk op de wervelkolom en bijgevolg een meer ontspannen gevoel.

Rechts vullend

Modulaire opstellingen

Dankzij het modulair systeem van ieder model bepaalt u zelf de afmetingen en opstelling van uw zitmeubilair. Door het combineren van de verschillende modules, creëert u zelf de sofa die perfect bij uw woning en wensen past. Of dat nu een hoeksalon of een driezit met fauteuil is.

Donkere achtergrond
Links vullend

Vullingen

De veringen en vulling van uw zitbank zijn van groot belang voor uw zitcomfort. We maken standaard gebruik van nosag-veren om een optimaal zitcomfort te garanderen. Bovendien gebruiken we voor onze zetels drie types vullingen en kiezen we daaruit de beste oplossing op uw maat.

Lees meer over onze types vullingen 

1 Mousse

Voor de mousse opvulling van onze zetels gebruiken we steeds polyurethaanschuim. Dit wordt ook wel koudschuim of HR-schuim genoemd. Koudschuim is te herkennen aan zijn grove celstructuur en staat garant voor grotere elasticiteit en meer duurzaamheid. Koudschuim wordt in grote blokken geschuimd, die daarna versneden worden.
Er bestaan veel types mousse, die variëren in hardheid en densiteit. Afhankelijk van het model van de zitbank kiezen we de beste optie. Over het algemeen wordt voor de rugkussens gekozen voor HR-schuim tussen 25-30 kg/m3. Voor de zitkussens ligt dit tussen 40-65 kg/m3. Vaak worden deze echter gecombineerd om tot een optimaal zitcomfort te komen.

2 Vulkussens

Onze vulkussens zijn katoenen hoezen die een mix van vlokken bevatten. Meestal bestaan ze uit een combinatie van latexvlokken en comforel. Ook koudschuimvlokken en wattenbolletjes kunnen er deel van uitmaken. De hoezen worden gecompartimenteerd om de verschuiving van vlokken en het steeds 'opkloppen' tegen te gaan.

De vulkussens worden frequent als rugkussens gebruikt. Soms worden ze ook als zitkussens ingezet, al dan niet gecombineerd met een onderste laag mousse. Dit zorgt voor een nonchalante look en zithouding.

3 Watten

Voor onze watten werken we steeds met kwaliteiten van 200, 500 en 675 gr/m2, afhankelijk van het model en de gebruikte vulling. Dankzij deze wattenlaag past de hoes beter rond de vulling, waardoor het geheel aangenaam aanvoelt.

 

Nosag-veren

Nosag-veren garanderen een optimaal, langdurig zitcomfort.

Pen- en gatverbinding

Een kwaliteitszetel heeft enkel stevige pen- en gatverbindingen

Massieve beuk

Alle dragende elementen van het corpus zijn vervaardigd uit massieve beuk.

Handgemaakt

Elke zetel passeert langs het geoefende oog en de ervaren handen van meester-zetelbouwers.